Op de zorgboerderij hebben we een breed aanbod trajecten, de volgende trajecten worden geboden:

 • Individueel traject
 • Groepstraject
 • Behandel traject
 • Ambulant traject
 • Logeren en wonen
 • Kampen
 • Diagnostiek

Individueel traject (momenteel hanteren we voor dit product een wachtlijst)


Paardencoaching

Kindercoaching en volwassenencoaching zijn 2 soorten van de coaching die Horses&Co biedt. Wij werken met coaches die zijn geregisteerd bij KREAC (Kwalitietsregister voor de equine asisstent kindercoach) en met coaches die NOBCO geregistreerd zijn. 

Regelmatig krijgen onze coaches te maken met volwassenen met een coachvraag in de werksfeer of relationele sfeer. Ook zijn er vaak kinderen met een coachvraag deze varieert van het versterken van het zelfvertrouwen tot het omgaan met moeilijke situaties bijvoorbeeld op school. 

Coachen met behulp van paarden vindt plaats op de grond. Er is geen ervaring met paarden nodig. Er wordt gebruik gemaakt van ervaringsgericht leren, en daarnaast is de achterliggende methodiek gebaseerd op gestalt.

Wij als coach faciliteren een veilige setting om een inzicht te verkrijgen. Zo is onze locatie rustig, zijn de paarden gezond en goed opgeleid en hebben we de rust en tijd om er helemaal voor je te zijn.

Wanneer je voor een coachsessie bij ons komt, zullen we je vragen een concrete opdracht met het paard uit te voeren. Aan de hand van hoe dit gaat, hoe het voor je is en hoe het paard op je reageert, gaan we in gesprek. Je krijgt van de coach vooral observaties terug. Door middel van open vragen komt je eigen antwoord aan het licht. De sessies zijn actief, ontspannen en praktisch van aard. Hou er rekening mee dat paarden niet liegen en afgaan op wat ze voelen. De coach zal je begeleiden in je eigen proces, vooral door je te laten oefenen en te laten ervaren.

Geen woorden, maar paarden.

Groepstraject (momenteel hanteren we voor dit product een wachtlijst)


Schooltoeleiding

Wij bieden van ma t/m vr van 08:30-15:00 schooltoeleiding.

De schooltoeleiding is een groep met kinderen van het basisonderwijs of voorgezet onderwijs die zijn uitgevallen op school om verschillende redenen. Door middel van een op maat gemaakt plan gaan wij deze kinderen weer naar school toe leiden. 

De Landing 

Van ma t/m vr tussen 15:30 – 18:00 is de Landing geopend. 

Arbeidstoeleiding

Wij bieden van ma t/m vr van 08:30-15:00 arbeidstoeleiding.

Bij de arbeidstoeleiding loopt een groep jongeren die arbeidsmatig aan de slag gaan. Deze groep jongeren gaan aan de slag om eventueel later terug te kunnen stromen naar de arbeidsmarkt. Tijdens de arbeidstoeleiding kunnen er certificaten behaald worden. Tijdens de asrbeidstoeleiding wordt er ook gewerkt aan client specifieke doelen. 

Sensomotrische groep (De Eenhoorn)

Deze groep is geopend van di t/m do van 08:30-15:00. 

 

Middaggroepen

Wij bieden van ma t/m vr naschoolse groepen. Wij bieden groepen met verschillende thema’s, via deze weg spreken wij kinderen aan via hun nieuwsgierige en speelse kant. Zo werken de kinderen ongemerkt aan vele doelen tijdens de groepen. Deze doelen zijn voor ieder individueel opgesteld. 

Wij bieden de volgende groepen:

 • maandag – Fitclub & Beweegclub
 • dinsdag – Tuinier en sierclub & Chillclub 
 • woensdag – Paardenmixclub (3 locaties)
 • donderdag – Klusclub & Creaclub 
 • vrijdag – Kookclub (momenteel hanteren wij voor deze groep een wachtlijst)

Zaterdaggroepen

Ook op zaterdag bieden wij dagbesteding van 9:00-16:00. Tijdens de zaterdaggroepen werken wij ook aan de client specifieke doelen. Tijdens deze groepen maken wij ook gebruik van de dieren voor ontspanning door inspanning. De boerderij brengt dagelijkse taken met zich mee waar de jongeren mee kunnen helpen zoals de konijnen voeren, de paarden buiten zetten, etc. 

Behandel traject (momenteel hanteren we voor deze trajecten een wachtlijst)

PMKT

 

Ambulant traject (momenteel hanteren we voor dit traject een wachtlijst)


Wij bieden verschilende ambulante trajecten, zo hebben we ambulante trajecten voor kinderen om te ondersteunen in de thuissituatie. Ook hebben we ouder begeleiding om ouders te ondersteunen en handvatten te geven. 

Logeren (momenteel hanteren wij hiervoor een wachtlijst)


In de weekenden bieden wij ook logeren. Wij gaan elk weekend op logeerweekend met een groep kinderen van 12 kinderen. De logeerweekenden vinden plaats in Center Parcs daar wij geen mogelijkheid hebben tot logeren op eigen locatie. 

Kampen

Tijdens de schoolvakanties kunnen de jongeren met ons mee op kamp! een kamp duurt +/- 3 etmalen. Tijdens deze kampen gaan we met 18 kinderen een lang weekend weg. Hierbij is zomerkamp een uitzondering, dan gaan we ma t/m vr naar een groot Kamphuis. Tevens hebben we in de zomervakantie ponykamp voor de rijdende deelnemers. Dan gaan we de hele week crossen door het bos!

Diagnostiek