Vierbenige vrienden


Wij zijn ervan overtuigd dat we te maken hebben met slimme dieren die in staat zijn tot ware vriendschap. Dit maakt dat we iedereen die via ons in aanraking komt met paarden, een liefdevolle benadering willen meegeven. Dit klinkt door in alle producten die we aanbieden, van de deelnemers die ons zo fijn helpen met de verzorging van het terrein, de stallen en de dieren, de sessies met behulp van de paarden, tot aan de rijlessen. Onze paarden worden met respect en vanuit vertrouwen benaderd. 

Welzijn


Onze paarden worden regelmatig gecheckt door een dierenarts, tandarts, osteopaat en de hoefsmid. Paarden zijn sociale dieren; daarom leven ze bij ons het gehele jaar in kudde verband. De paarden lopen overdag buiten in de grote paddocks en slapen ’s nachts lekker op stal in de winter, ’s zomers lopen ze lekker te grazen in de wei. De verzorging van de paarden maakt deel uit van het programma en bestaat uit vaste stappen, waardoor oefeningen en leermomenten ingezet worden om aan persoonlijke leerdoelen te werken.

Diverse activiteiten


Voor rijdende deelnemers is er een lidmaatschap mogelijk met onze paarden bij de plaatselijke rijvereniging. We bieden spring en cross lessen, dressuur lessen, aangepast paardrijden, grondwerk lessen, wedstrijden, buitenritten en een jaarlijks ponykamp…. En dit alles op brave, actieve en leergierige pony’s en paarden. Naast een veilige omgang voor en met het paard streven we naar een veilige sociale omgeving waarin ruiters en amazones niet tegen maar met en voor elkaar rijden. Door de groepen klein te houden blijft persoonlijke aandacht gewaarborgd.

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een proefles! lessen@horsesenco.nl of 0627152218