Regelmatig krijgen onze coaches te maken met volwassenen met een coachvraag in de werksfeer of relationele sfeer. Coachen met behulp van paarden vindt plaats op de grond. Er is geen ervaring met paarden nodig. Er wordt gebruik gemaakt van ervaringsgericht leren, en daarnaast is de achterliggende methodiek gebaseerd op gestalt.
Wij als coach faciliteren een veilige setting om een inzicht te verkrijgen. Zo is onze locatie rustig, zijn de paarden gezond en goed opgeleid en hebben we de rust en tijd om er helemaal voor je te zijn.
Wanneer je voor een coachsessie bij ons komt, zullen we je vragen een concrete opdracht met het paard uit te voeren. Aan de hand van hoe dit gaat, hoe het voor je is en hoe het paard op je reageert, gaan we in gesprek. Je krijgt van de coach vooral observaties terug. Door middel van open vragen komt je eigen antwoord aan het licht. De sessies zijn actief, ontspannen en praktisch van aard. Hou er rekening mee dat paarden niet liegen en afgaan op wat ze voelen. De coach zal je begeleiden in je eigen proces, vooral door je te laten oefenen en te laten ervaren. Geen woorden, maar paarden.