Werken op een leer- en zorgboerderij

Werken bij Horses & Co dat betekent heel veel eigen inbreng, flexibiliteit én verantwoordelijkheid. Wil jij mee bouwen aan onze visie? Zet jij het kind altijd op de eerste plaats zonder de kaders – en jezelf 😉 – uit het oog verliezen?

Reageer dan op één van de onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar werken@horsesenco.nl.

Horses & Co vind het heel belangrijk om de juiste kandidaat te vinden voor onze vacatures. Iedereen wordt gescreend middels een Google Search en we zullen ook je social media bekijken. Door te solliciteren ga je hiermee akkoord. Tevens maken een meeloop dag en een VOG standaard onderdeel uit van de sollicitatie procedure.

Openstaande vacatures

Functieomschrijving

Wie ben jij?

Als Jeugdzorgwerker A-B weet je wat er van je wordt verwacht. Je staat (heel) stevig in je schoenen, onze doelgroep vindt het nu eenmaal leuk om je iedere dag opnieuw uit te testen. Je gelooft in de kracht van ervaringsgericht werken, je hebt een oprechte passie voor onze doelgroep, je bent eigenlijk altijd bezig en je vindt het heerlijk om in weer en wind buiten te zijn.

Je bent een kei in je vak en deelt graag je kennis, kunde en expertise met het team.

Daarnaast vind je het tof om zowel één op één cliënten te begeleiden als in groepsverband.

Binnen het team ben je als Jeugdzorgwerker A-B een baken en kennisbank. Als persoon krijg je energie van een snel groeiend team en de groeispurt waar we als bedrijf in zitten.

Onze voorkeur gaat uit naar een jeugdzorgwerker A-B die veel ervaring heeft met hechtingsproblematiek en combinatievormen daarin.

Wat ga je doen?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek binnen een snel groeiend en dynamisch bedrijf. Bij ons staat het kind altijd op nummer één, dat zorgt ervoor dat we met het team heel veel voor elkaar krijgen, maar wil ook zeggen dat we net dat beetje extra vragen van iedereen die bij ons werkt.

Als Jeugdzorgwerker A-B ben je de drijvende kracht binnen je team. Je weet wat er nodig is en neemt het team mee op sleeptouw. Vanuit je overtuiging dat kinderen leren door ervaren ben je iedere dag bezig met het in stand houden en bevorderen van een leefklimaat waarin structuur, veiligheid en begeleiding geboden wordt aan jeugdigen. Jij ziet wat er juist wel kan in een wereld waar de doelgroep zo vaak heeft gehoord wat er allemaal niet kan.

Wij beloven dat geen dag hetzelfde is en dat je echt het verschil kan maken.

Wat breng je mee?

 • Je staat stevig in je schoenen en kent je eigen kracht;
 • Je hebt ruime ervaring met hechtingsstoornissen;
 • Je vindt het naast dat je op de groep staat en kinderen één op één begeleidt leuk om mee te werken aan het (nog) verder professionaliseren van ons bedrijf;
 • Natuurlijk heb je al de relevante opleidingen aangevuld met certificaten die je door de jaren heen hebt gehaald;
 • Je hebt -net als wij- enorme passie voor je werk;
 • SKJ Registratie is een must!
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je gaat altijd voor de volle 100% voor het kind;
 • Je bent communicatief vaardig;

Dit alles doe je met een dosis humor en collegialiteit.

Wat bieden wij?

 • We bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast – bij goed functioneren;
 • Dagen en tijden in overleg;
 • Markt conform salaris (CAO Jeugdzorg);
 • 13e maand;
 • Vakantiegeld;
 • Pensioen opbouw;
 • Veel ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel verantwoordelijkheid.

Maatregelen tegen het coronavirus:
De eerste kennismakingsgesprekken zullen in verband met Corona digitaal plaatsvinden.

Een meeloop dag maakt deel uit van de 2e ronde.

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 16-36 per week

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd

Salaris: €2.200,00 – €3.600,00 per maand

Functieomschrijving

Werkzaamheden

 • Begeleiden c.q. lesgeven aan ruiters
 • Leiding geven aan paardrijd activiteiten
 • Waarborgen van veiligheid
 • Begeleiden en instrueren van begeleiders
 • Beoordelen en trainen van paarden
 • Adviseren en overleg voeren
 • Inplannen van de ruiters
 • Ontwikkelen van persoonlijke en professionele kwaliteit

Taakomschrijving

Je hebt gedegen kennis van en ervaring met lesgeven. Ook aan groepen kinderen die “meer” nodig hebben. Onze les faciliteit staat op een zorgboerderij en de cliënten van de zorgboerderij en de lesklanten smelten vaak samen. Affiniteit met deze doelgroep is een grote pre! Je hebt het inzicht om onze paardjes te koppelen aan de ruiters zodat de combinatie ontstaat waar beide van kunnen groeien. Je hebt in de jaren lesgeven ogen ontwikkeld in je rug en stelt veiligheid altijd voorop. Je vind het heerlijk om je kennis te delen met de lesklanten en je collega’s. Je werkt graag in een jong en dynamisch team op een mooie locatie,

De instructeur die wij zoeken

 • Kan werken binnen kaders gesteld in wet- en regelgeving, in het bijzonder m.b.t. privacy en veiligheid. Relevant zijn bijvoorbeeld RI&E, Wet op de privacy, BHV, Milieu-eisen en Arbo en is ORUN gecertificeerd.
 • Werkt zelfstandig, veilig, is betrouwbaar en gaat zorgvuldig om met gegevens van ruiters en vrijwilligers.
 • Kan snel beslissingen nemen met betrekking tot de organisatie van de les en de aansturing van vrijwilligers.
 • Kan gezag uit te oefenen jegens ruiters, vrijwilligers en – indien nodig – omstanders.
 • Is in staat samen te werken met vrijwillige begeleiders, hen te informeren, motiveren en te scholen.
 • Bevordert en bewaakt de kwaliteit van de paardrijd activiteiten
 • Neemt initiatieven om de kwaliteit van Horses & Co in stand te houden c.q. te verhogen.

Persoonlijke eigenschappen

 • Je bent geduldig, betrouwbaar, leergierig, geïnteresseerd in de ander, discreet en flexibel.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van onze zorgboerderij.
 • Je beschikt zowel over improvisatie- als doorzettingsvermogen.
 • Je werkt doelgericht en planmatig. Je bent een kei in plannen en organiseren.

Soort dienstverband: Parttime, In ieder geval de woensdag en voorkeur voor donderdag, eventuele andere dagen in overleg. Het is in de toekomst zeker mogelijk om de uren uit te breiden.

Bij een positief gesprek is het geven van een proefles onderdeel van de procedure.

Parttime uren: 16-36 per week

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Functieomschrijving

Ben jij gedreven? Geloof jij in de kracht van ervaringsgericht werken? Staat het kind bij jou altijd op één? Ben je flexibel inzetbaar, zowel in de avonden als in het weekend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor een nieuwe positie zijn wij op zoek naar een of meerdere collega’s die graag in ieder geval de avonddienst van 19.30 tot 21.30 wil werken. Het betreft een prettige kleine groep.

Wat ga je doen?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek waar je als groepsleider/sociotherapeut bezig bent met het in stand houden en bevorderen van een leefklimaat waarin structuur, veiligheid en begeleiding geboden wordt aan jeugdigen.

Voor deze specifieke groep gaat het om structuur in het avond programma; Is er sprake van huiswerk? hoe was je dag? Wat staat er morgen op de planning? Wat kan je doen ter ontspanning?

Wij bieden zorg aan jeugdigen met verschillende achtergronden. Je begeleidt de cliënten tijdens de contactmomenten op onze zorgboerderij zowel in groepsverband als individueel.

Wij maken gebruik van de motiverende kracht van dieren, met name de paarden. Het verzorgen van de dieren en het werken met de dieren helpt onze jeugdigen in hun persoonlijke leerproces.

Wij werken met de jeugdigen aan hun doelen door middel van een ervaringsgerichte en oplossingsgerichte werkwijze.
De jeugdigen werken tijdens de contactmomenten aan vooraf opgestelde doelen, waarbij je als sociotherapeut/groepswerker/gastheer een ondersteunde rol hebt.

Wat breng je mee?

Een relevante opleiding op MBO, HBO of WO-niveau. Denk hierbij aan Social work (SPH, MWD en pedagogiek) of jeugdzorgwerker. Je hebt passie voor je werk en haalt er plezier uit om kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling. Een SKJ registratie is een pre.

Ben jij student en wil je graag op zaterdag en in onze flexpool? Dan ben je welkom als je in het bezit bent van je Propedeuse of op het MBO in je derde leerjaar zit.

Interesse? Reageer nu!

Benieuwd wat voor bedrijf wij zijn? Neem dan gerust contact op met ons!

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 15 per week

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd, Vrijwilligerswerk

Functieomschrijving

Wie ben jij?

Ben je beschikbaar op zaterdag? Geloof je in de kracht van ervaringsgericht werken? Heb je een passie voor onze doelgroep? Ben je flexibel, houd je van mens en dier? Ben je in staat om een veilig leefklimaat te borgen waar structuur en flexibiliteit elkaar afwisselen?

Als jeugdhulpverlener maak je iedere dag weer gebruik van de motiverende kracht van de dieren. Je bent creatief en kan ervaring- en oplossingsgericht met de kinderen werken aan hen specifieke doelen.

Kan je alles met JA beantwoorden dan zou zit wel eens je droombaan kunnen zijn!

Wat ga je doen?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek waar je op een ervaringsgerichte manier bezig bent met het in stand houden en bevorderen van een leefklimaat waarin structuur, veiligheid en begeleiding geboden wordt aan jeugdigen. Samen met je collega’s ga je onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.

Geen dag is hetzelfde, geen groep is gelijk en ieder kind is uniek. Dat maakt het werk zo ongelofelijk leuk! We bieden binnen Horses & Co 7 dagen per week, 365 dagen per jaar de nodige zorg aan onze jongeren, dat wil zeggen dat werken in het weekend erbij hoort. En nog concreter, deze functie is echt gericht op de zaterdag.

Als jeugdzorgwerker ben je altijd creatief aan het bedenken wat voor toffe ervaring je kan creëren om aan specifieke doelen van een kind te werken. Dieren en buiten zijn spelen hierin wat ons betreft een grote rol!

Wat breng je mee?

· Je staat stevig in je schoenen en kent je eigen kracht

· Je bent creatief en durft buiten de lijntjes te kleuren

· Je hebt een relevante opleiding, denk aan MWD, SPH, Social work, PABO of aanverwant. Solliciteer ook vooral als je nog aan het studeren bent! Deze functie is perfect te combineren met school

· Je hebt -net als wij- passie voor je werk

· SKJ Registratie is een pre!

· Je haalt plezier uit de groei van de kinderen

· En dit alles doe je met een dosis humor en collegialiteit

·Een VOG met specifiek profiel 45 is een harde eis

Wat bieden wij?

· We bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast – bij goed functioneren-

· Een zaterdag baan die prima te combineren is met school en mogelijk is uit te bereiden met een plekje in onze flexpool

· Markt conform salaris ( CAO Jeugdzorg)

· 13e maand, vakantiegeld en pensioen opbouw

· Veel ontwikkel mogelijkheden

Interesse? Reageer nu!

Parttime uren: 8 per week

Maatregelen tegen het coronavirus:
De eerste kennismakingsgesprekken zullen in verband met Corona digitaal plaatsvinden.

Soort dienstverband: Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Salaris: €2.136,00 – €3.568,00 per maand

Functieomschrijving

Voor onze snel groeiende organisatie zijn we opzoek naar uitbreiding van ons PMT team.

Vanuit je passie en ervaring ben je in staat om onze cliënten doelgericht te ondersteunen in het veranderen van gedrag, het aanleren van nieuwe vaardigheden en het uiten van emoties ter vermindering van emotionele en fysieke spanning. De doelgroep vraagt dat je creatief bent in je werkvormen en stevig in je schoenen staat.

Je kan zien wanneer de stoornis spreekt en kan verder kijken dan gedrag om zo samen met je cliënt doelen te behalen. Je vind het tof om zowel één op één cliënten te begeleiden als in groepsverband. Als psychomotorisch therapeut maak je iedere dag weer gebruik van de motiverende kracht van de buitenlucht, actief bezig zijn en onze dieren.
Je kan zelfstandig ervaring- en oplossingsgericht met de kinderen werken aan specifieke doelen. Als professional weet je wat je eigen handelen voor impact kan hebben en zoek je bij iedere cliënt de juiste aansluiting.

Je bent gedreven en het kind staat altijd op één. Je ben je flexibel inzetbaar en zo creatief dat je altijd een mogelijkheid ziet. Daarnaast kan je goed zelfstandig uit de voeten.

Herken je jezelf hierin? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek waar je als psychomotorisch therapeut onderdeel bent van een divers team van professionals die samen staan voor het in stand houden en bevorderen van een omgeving waarin structuur, veiligheid, begeleiding en therapie geboden wordt aan jeugdigen.

Als Horses & Co bieden wij zorg aan jeugdigen met heel veel verschillende achtergronden. Onze cliënten vertonen over het algemeen complex en soms extreem gedrag. Je begeleidt de cliënten tijdens de contactmomenten op onze zorgboerderij zowel in groepsverband als individueel.

Horses & Co heeft op dit moment vier verschillende locaties, op deze locaties bieden we een grote verscheidenheid aan zorg, begeleiding, coaching en therapie. Vanwege deze grote diversiteit aan cliënten, groepen en locaties vinden we het een uitdaging om iedere collega in zijn of haar kracht te zetten.

Waar ligt jou passie? Er is binnen Horses & Co veel mogelijk.

Wat breng je mee?

 • Je bent gediplomeerd Psychomotorisch Therapeut of Bewegingswetenschapper;
 • Je staat stevig in je schoenen en kent je eigen kracht;
 • Je krijgt er energie van om verder te kijken, je ziet niet alleen het gedrag maar kan vanuit objectieve observaties het hele kind en zijn/haar omgeving zien;
 • Je bent in staat om je eigen gedrag ( zowel verbaal als non-verbaal) aan te passen op de doelgroep of een specifieke cliënt;
 • Je bent creatief en durft buiten de lijntjes te kleuren;
 • Je bent aantoonbaar bekend met onze doelgroep;
 • Je bent een lopende kennisbank als het gaat om je therapeutische vakgebied;
 • Je weet alles van groepsdynamische processen;
 • Je bent al langer werkzaam in het jeugddomein;
 • Je hebt -net als wij- passie voor je werk;
 • Je haalt plezier uit de groei van de kinderen;
 • Je bent een kei in rapporteren;
 • Je kan meedenken in veranderingen en deelt je eigen methodieken breed binnen het bedrijf;
 • Dit alles doe je met een dosis humor en collegialiteit.

Wat bieden wij?

 • We bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast – bij goed functioneren-
 • Arbeidsomvang en tijden zijn bespreekbaar ( minimaal 16 uur maximaal 36 uur)
 • Een hele fijne werkplek
 • Markt conform salaris (CAO jeugdzorg)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, 13e maand, pensioen en vakantiegeld.
 • Veel ontwikkelmogelijkheden
 • Een zelfstandige functie binnen een divers team

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Functieomschrijving

Voor onze snel groeiende organisatie zijn we opzoek naar uitbreiding van ons team.

Vanuit je passie en ervaring ben je in staat om onze cliënten doelgericht te ondersteunen in het veranderen van gedrag, het aanleren van nieuwe vaardigheden en het uiten van emoties ter vermindering van emotionele en fysieke spanning. De doelgroep vraagt dat je creatief bent in je werkvormen en stevig in je schoenen staat.

Je kan zien wanneer de stoornis spreekt en kan verder kijken dan gedrag om zo samen met je cliënt doelen te behalen. Je vind het tof om zowel één op één cliënten te begeleiden als in groepsverband. Als creatief therapeut maak je iedere dag weer gebruik van de motiverende kracht van de buitenlucht, actief bezig zijn en onze dieren. Je bent niet iemand die graag binnen van achter een bureau je therapie geeft!
Je kan zelfstandig ervaring- en oplossingsgericht met de kinderen werken aan specifieke doelen. Als professional weet je wat je eigen handelen voor impact kan hebben en zoek je bij iedere cliënt de juiste aansluiting.

Je bent gedreven en het kind staat altijd op één. Je ben je flexibel inzetbaar en zo creatief dat je altijd een mogelijkheid ziet. Daarnaast kan je goed zelfstandig uit de voeten.

Herken je jezelf hierin? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek waar je als creatief therapeut onderdeel bent van een divers team van professionals die samen staan voor het in stand houden en bevorderen van een omgeving waarin structuur, veiligheid, begeleiding en therapie geboden wordt aan jeugdigen.

Als Horses & Co bieden wij zorg aan jeugdigen met heel veel verschillende achtergronden. Onze cliënten vertonen over het algemeen complex en soms extreem gedrag. Je begeleidt de cliënten tijdens de contactmomenten op onze zorgboerderij zowel in groepsverband als individueel.

Horses & Co heeft op dit moment vier verschillende locaties, op deze locaties bieden we een grote verscheidenheid aan zorg, begeleiding, coaching en therapie. Vanwege deze grote diversiteit aan cliënten, groepen en locaties vinden we het een uitdaging om iedere collega in zijn of haar kracht te zetten.

Waar ligt jou passie? Er is binnen Horses & Co veel mogelijk.

Wat breng je mee?

 • Je bent gediplomeerd therapeut;
 • Je hebt aantoonbare werkervering met onze doelgroep;
 • Je staat stevig in je schoenen en kent je eigen kracht;
 • Je krijgt er energie van om verder te kijken, je ziet niet alleen het gedrag maar kan vanuit objectieve observaties het hele kind en zijn/haar omgeving zien;
 • Je bent in staat om je eigen gedrag ( zowel verbaal als non-verbaal) aan te passen op de doelgroep of een specifieke cliënt;
 • Je bent creatief en durft buiten de lijntjes te kleuren;
 • Je bent een lopende kennisbank als het gaat om je vakgebied;
 • Je weet alles van groepsdynamische processen;
 • Je bent al langer werkzaam in het jeugddomein;
 • Je vind het leuk om te werken in de setting van een zorgboerderij;
 • Je hebt -net als wij- passie voor je werk;
 • Je haalt plezier uit de groei van de kinderen;
 • Je bent een kei in rapporteren;
 • Je kan meedenken in veranderingen en deelt je eigen methodieken breed binnen het bedrijf;
 • Dit alles doe je met een dosis humor en collegialiteit.

Wat bieden wij?

 • We bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast – bij goed functioneren-
 • Arbeidsomvang en tijden zijn bespreekbaar ( minimaal 16 uur maximaal 36 uur)
 • Een hele fijne werkplek
 • Markt conform salaris (CAO jeugdzorg)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, 13e maand, pensioen en vakantiegeld.
 • Veel ontwikkelmogelijkheden
 • Een zelfstandige functie binnen een divers team

Interesse? Reageer nu met je cv en een motivatiebrief!

Een meeloop dag en een VOG maken deel uit van de procedure.

Parttime uren: 16-36 per week

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Tijdelijk, Onbepaalde tijd

Wil jij werken bij Horses & Co, maar staat jouw ideale vacature er niet bij? Aarzel niet en stuur ons een e-mail naar werken@horsesenco.nl waarin je uitlegt waarom jij zo goed bij ons past! Wij zullen dan contact met je opnemen

Stage

Horses&Co is een erkend leerbedrijf, voor verschillende opleidingen kun je bij ons stage lopen.

Ook interesse in een stage? Neem contact op met personeelszaken@horsesenco.nl

Beschut werk

Horses&Co is sinds kort ook een beschutte werkplek, heb je interesse in beschut werk? Neem dan contact op met personeelszaken@horsesenco.nl.

Vrijwilligerswerk 

Wil jij ons helpen met de verzorging van de dieren of het vervoeren van onze jongeren? Bij Horses&Co hebben we altijd plek voor vrijwilligers die het leuk vinden ons hierbij te helpen!