Werken op een leer- en zorgboerderij

Werken bij Horses & Co dat betekent heel veel eigen inbreng, flexibiliteit én verantwoordelijkheid. Wil jij mee bouwen aan onze visie? Zet jij het kind altijd op de eerste plaats zonder de kaders – en jezelf 😉 – uit het oog verliezen?

Reageer dan op één van de onderstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar personeelszaken@horsesenco.nl.

Horses & Co vind het heel belangrijk om de juiste kandidaat te vinden voor onze vacatures. Iedereen wordt gescreend middels een Google Search en we zullen ook je social media bekijken. Door te solliciteren ga je hiermee akkoord. Tevens maken een meeloop dag en een VOG standaard onderdeel uit van de sollicitatie procedure.

Functieomschrijving

Wie ben jij?

Ben je beschikbaar op zaterdag? Geloof je in de kracht van ervaringsgericht werken? Heb je een passie voor onze doelgroep? Ben je flexibel, houd je van mens en dier? Ben je in staat om een veilig leefklimaat te borgen waar structuur en flexibiliteit elkaar afwisselen?

Als jeugdhulpverlener maak je iedere dag weer gebruik van de motiverende kracht van de dieren. Je bent creatief en kan ervaring- en oplossingsgericht met de kinderen werken aan hen specifieke doelen.

Kan je alles met JA beantwoorden dan zou zit wel eens je droombaan kunnen zijn!

Wat ga je doen?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek waar je op een ervaringsgerichte manier bezig bent met het in stand houden en bevorderen van een leefklimaat waarin structuur, veiligheid en begeleiding geboden wordt aan jeugdigen. Samen met je collega’s ga je onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.

Geen dag is hetzelfde, geen groep is gelijk en ieder kind is uniek. Dat maakt het werk zo ongelofelijk leuk! We bieden binnen Horses & Co 7 dagen per week, 365 dagen per jaar de nodige zorg aan onze jongeren, dat wil zeggen dat werken in het weekend erbij hoort. En nog concreter, deze functie is echt gericht op de zaterdag.

Als jeugdzorgwerker ben je altijd creatief aan het bedenken wat voor toffe ervaring je kan creëren om aan specifieke doelen van een kind te werken. Dieren en buiten zijn spelen hierin wat ons betreft een grote rol!

Wat breng je mee?

· Je staat stevig in je schoenen en kent je eigen kracht

· Je bent creatief en durft buiten de lijntjes te kleuren

· Je hebt een relevante opleiding, denk aan MWD, SPH, Social work, PABO of aanverwant. Solliciteer ook vooral als je nog aan het studeren bent! Deze functie is perfect te combineren met school

· Je hebt -net als wij- passie voor je werk

· SKJ Registratie is een pre!

· Je haalt plezier uit de groei van de kinderen

· En dit alles doe je met een dosis humor en collegialiteit

·Een VOG met specifiek profiel 45 is een harde eis

Wat bieden wij?

· We bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast – bij goed functioneren-

· Een zaterdag baan die prima te combineren is met school en mogelijk is uit te bereiden met een plekje in onze flexpool

· Markt conform salaris ( CAO Jeugdzorg)

· 13e maand, vakantiegeld en pensioen opbouw

· Veel ontwikkel mogelijkheden

Interesse? Reageer nu!

Parttime uren: 8 per week

Maatregelen tegen het coronavirus:
De eerste kennismakingsgesprekken zullen in verband met Corona digitaal plaatsvinden.

Soort dienstverband: Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Salaris: €2.136,00 – €3.568,00 per maand

Over de functie

Voor ons recent geopende gezinshuis in Heerjansdam zijn wij op zoek naar bevlogen gezinshuisouders. Als gezinshuisouder ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en opvoeding van de kinderen die wonen in het gezinshuis. Het gezinshuis biedt plek aan vier jongeren in de leeftijdscategorie 14-20 jaar. Alle kinderen zijn in het bezit van een vorm van dagbesteding/onderwijs (op de zorgboerderij of elders).

Wat ga je doen?

Voor het gezinshuis zijn we op zoek naar een constructie van meerdere gezinshuisouders, waarin je nauw samenwerkt met je mede-gezinshuisouders en in verschillende diensten werkt. Op de momenten dat je werkzaam bent in het gezinshuis, verblijf je in de studio in het gezinshuis. Tevens behoud je jouw eigen woning, waar je op je vrije dagen (en vakanties) verblijft. Dit betekent dat de jongeren verschillende gezinshuisouders door de week heen zien en het is daarom van groot belang dat het team goed op elkaar afgestemd is.

Als gezinshuisouder ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het neerzetten van een veilig en positief leefklimaat. Het is aan jou om er zorg voor te dragen dat de jongeren zich in het gezinshuis thuis voelen en dat zij het gewone leven zoveel als mogelijk kunnen en mogen ervaren. Naast de opvoeding en dagelijkse zorg houdt je je ook bezig met de persoonlijke leerdoelen van de jongeren en vervlecht je deze in de dagelijkse omgang met de jongeren. Tevens is het ook aan de gezinshuisouders om, in samenwerking met de gedragswetenschapper, het contact te onderhouden met de biologische familie.

Je werkt in een team dat bestaat uit meerdere gezinshuisouders, een gedragswetenschapper, een clustermanager en een systemisch werker (ouderbegeleider).

Wie zijn wij?

Horses & Co biedt een uitdagende werkplek binnen een snel groeiend en dynamisch bedrijf. Bij ons staat het kind altijd op nummer één. Dat zorgt ervoor dat we met het team heel veel voor elkaar krijgen, maar wil ook zeggen dat we net dat beetje extra vragen van iedereen die bij ons werkt. Onze doelgroep is bijzonder divers, zowel in leeftijd als in problematiek.

De visie van Horses en Co draagt uit: ‘Je mag zijn wie je bent’. De ervaringsgerichte methodiek is verweven met de wijze waarop wij zorg leveren. Ieder kind wordt gezien in zijn totaliteit, met al zijn kwaliteiten en beperkingen en in voortdurende interactie met zijn omgeving. Ieder kind krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen. Hierbij wordt in de begeleiding en behandeling evenwicht gewaarborgd tussen leermomenten, ontspanning en persoonlijke aandacht.

Horses & Co heeft op dit moment vijf verschillende locaties en op deze locaties bieden we een grote verscheidenheid aan zorg, zowel behandeling als begeleiding. Vanwege deze grote diversiteit aan cliënten, groepen en locaties vinden we het een uitdaging om iedere collega in zijn of haar kracht te zetten.

Wie ben jij?

· Je bent een absolute teamplayer (in een constructie van meerdere gezinshuisouders is het van groot belang dat je goede afspraken met elkaar maakt over de regels, werkwijze en begeleidingsstijl);

· Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel (ondanks dat je de zorg met elkaar deelt, voelt een ieder zich even verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van de jongeren);

· Je staat stevig in je schoenen en kent je eigen kwaliteiten en valkuilen;

· Je hebt veel geduld en doorzettingsvermogen en dit alles kun je inzetten met een dosis humor waardoor je jongeren zich thuis voelen;

· Je gelooft in de kracht van de ervaringsgerichte methodiek;

· Je kunt je vinden in de visie dat het kind onlosmakelijk verbonden is aan het systeem en dat gedrag vaak niet terug te leiden is tot slechts één oorzaak.

Wat breng je mee?

· Je hebt een relevante opleiding, bij voorkeur een HBO diploma (Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek);

· SKJ registratie is een pre;

Wat bieden wij?

· Een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast – bij goed functioneren;

· Dagen en tijden in overleg;

· Markt conform salaris (CAO jeugdzorg);

· Eindejaarsuitkering, vakantiegeld en pensioen opbouw;

· Veel ontwikkelmogelijkheden;

· Veel verantwoordelijkheid.

De vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Contract bepaalde tijd, Vaste baan

Contractduur 12 maanden

Parttime uren: 28-36 per week

Salaris: €2.487,00 – €3.862,00 per maand

Rooster:

  • Ploegendienst
  • Weekendbeschikbaarheid
  • Werken op feestdagen

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Pensioen
  • Reiskostenvergoeding

 

Soorten aanvullende vergoedingen:

  • 13e maand
  • Vakantiegeld

 

Screeningsvragen:

  • In het bezit van een VOG of bereid om deze aan te vragen
  • Graag ontvangen wij ook uw sollicitatiebrief met motivatie

 

Werklocatie: Fysiek

Wil jij werken bij Horses & Co, maar staat jouw ideale vacature er niet bij? Aarzel niet en stuur ons een e-mail naar personeelszaken@horsesenco.nl waarin je uitlegt waarom jij zo goed bij ons past! Wij zullen dan contact met je opnemen

Stage

Horses&Co is een erkend leerbedrijf, voor verschillende opleidingen kun je bij ons stage lopen.

Ook interesse in een stage? Neem contact op met personeelszaken@horsesenco.nl

Beschut werk

Horses&Co is sinds kort ook een beschutte werkplek, heb je interesse in beschut werk? Neem dan contact op met personeelszaken@horsesenco.nl.

Vrijwilligerswerk 

Wil jij ons helpen met de verzorging van de dieren of het vervoeren van onze jongeren? Bij Horses&Co hebben we altijd plek voor vrijwilligers die het leuk vinden ons hierbij te helpen!