Aanbod

Horses&Co biedt paardrijlessen aan kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen in de vorm van groepslessen en privélessen.

Onze groepslessen vinden plaats in groepen van gemiddeld 7 ruiters en duren een uur. Deze groepslessen vinden wekelijks plaats en worden gereden door middel van een jaarabonnement met betalingen per maand.

Naast groepslessen is er ook mogelijkheid voor privélessen of duolessen. Deze lessen duren 30 minuten.

De basis is voor ons een belangrijk uitgangspunt, zo leren ruiters naast het rijden zelf ook veel over de omgang, gezondheid en veiligheid in en rondom de stal.

HorsesCo biedt ook les aan ruiters met speciale behoefte en wensen. Hierbij beschikken we over een tillift, aangepaste zadels en aangepaste teugels.

Naast rijlessen hebben we ook regelmatig leuke activiteiten voor onze leden zoals: buitenritten, wedstrijden, spelletjesdagen en ponykampen.

 

De lessen vinden plaats van maandag tot en met zaterdag op 2 locaties.

Het Jeugdspeelpark: Rossenburgpad 12, Hendrik-Ido-Ambacht.

De Kleine Duiker: 3e Barendrechtseweg 511a, Barendrecht. 

 

Het aangepast paardrijden vindt plaats op 1 van de leslocaties of bij de Develruiters: Molenwei 3, Heerjansdam.

 

Wil je meer weten over onze lessen? Kijk dan in onze Reisgids!

Manegeplan

Manegeplan

Wij werken met een ruiterportaal voor onze lesklanten via Manegeplan. Via Manegeplan kunt u zien welke lessen er voor u staan geboekt, zelf uw lessen afmelden of extra activiteiten inplannen!

Om in te loggen op de app kunt u de volgende QR code gebruiken:

FNRS-KNHS

FNRS

Ruitersportcentrum Horses&Co is aangesloten bij de FNRS. Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

Samenwerking FNRS-KNHS

Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

 

Young Leaders

Young Leaders Program

Om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren maken wij gebruik van de ponys in de vorm van het Young Leaders programma. Hier leren de kinderen verantwoordelijkheid, plannen, samenwerken, initiatief tonen en  op een leuke manier kennis vergaren. Eigenschappen waar ze in de toekomst veel aan kunnen hebben.

 

 

 

Er zijn een hoop leuke activiteiten om aan deel te nemen!

Doe jij ook mee?

 

 

Ga naar de agenda

Nieuwsgierig geworden?

Vul het contact formulier hieronder in en wij nemen contact op voor een proefles!

Meer info? lessen@horsesenco.nl of 0627152218